Wednesday, December 29, 2010

cheatlaser - karma.

WTF ?
HA , korang fikirr lahh sendiri.

Pepatah pun ada cakap , 
'Ada ubi ada batas , ada hari boleh balas'
'What goes around comes around'.
_________________________________________

Walaupunn RAWKSTAR aku tak jaringkan goal , tapi dia nampak sangat hawt di padang dengan jersi biru number 8 tu.


safiq rahim , 
U RAWK MY WORLD ♥


Walaupun , semua orang cakap youu tak ensem.
Walaupun , semua orang cakap banyak yang better dari youu.
Walaupun , semua orang cakap you main tak hebat sebab tak bg goal.
Walaupun , jersi youu number 8 bukan number 7.
Walaupun , dalam Metro semalam tade gambar youu.
I tetap minat youu.
Minat i dekat youu takkan berbelah bagi.
Biarr ape orang cakap.
I love the way you are.




Safiq taknak jual jersi dia ke? Nak beliiii.

PS : Isu laser dalam chapter capasitor time kuliah fizik. Menjadi-jadi =.="

Sunday, December 19, 2010

JOURNEY

A SHORT JOURNEY BUT A MEANINGFUL ONE.

Georgetown , Penang - December 18-19 , 2010 ♥.
WITH THE PEOPLE I LOVE ♥.


PS : I need more moneyyy ! :( 

Monday, December 13, 2010

M E M O R I

Minggu Evolusi Minda Optimis Remaja Islam (MEMORI)

Sepanjang mingguu ni , aku busy sangaaatt dengan MEMORI ni.
Bukanlah aku yang organised minggu ni , tapi orang lain. Aku hanya sebagai seorang pelajar yang memberi sokongan padu sepenuhnya.

Jadi , sepanjang minggu lepas , malam-malam aku terisi penuh.
Sebab tu lah kau takde mase nak update semua ni.

Isnin 
Malam perasmian MEMORI.
Ada Forum Perdana , panel dia IM ASYRAF & USTAZ IMRAN.

Selasa
Lailatunnisa'
Malam untuk si dara sahaja :)
It was sweet.

Rabu
Malam pernceraan bintang bersama USM.
Masya-Allah. Menakjubkan gilaaa.

Khamis
Final Nasheed & Dikir Barat Lelaki.

Jumaat
Kuiz Sirah Tamaduh Islam
Seramai 100 orang yang jawab kuiz ni. Termasuk aku :)

Sabtu 
Malam penutupan MEMORI
Jemputan : UNIC :)
Walaupun hujan , aku tetap bagi sokongan tauuu !



Lailatunnisa'
An Nur Imtiyyaz
UNIC Perform

Sesi Autograf
 P/S : Pagi tu pergi Cinta Sayang Country & Golf Resort & The Carnivall. Syoknyaaa !

Monday, December 06, 2010

# TAG

TAG FROM minie yang di rindui :)

RULE :
once you have been tagged ,
you are supposed to write a note with 25 random ,
things, facts or goal about you .
at the end, choose 25 people to be tagged .
you have to tagged the person who tagged you .
if i tag you, its because i want to know more about you .


25 random :
  1. people call me nabila , syud & eyla.
  2. lahir on September 21
  3. lahir di Perlis Indera Kayangan. YA ! Saya orang perlis.
  4. Belajar di Pulau Pinang.
  5. Sangat sukakan nombor 7.
  6. Tak suka Chemistry Lab yang tingkat 4 kat kolej ni.
  7. Tak minat kat kucing.
  8. Pernah sangat obses terhadap Britney Spears.
  9. Sangat gilakan Nabil Zamanhuri dari dulu sampai sekarang.
  10. Pernah kerja dekat The Store 4 bulan.
  11. Pernah masuk Form 6 dekat Anderson kejap. 
  12. Aku ada besties yang sangat rawk.
  13. ♥ AFGAN SYAHREZA.
  14. Suka ketawa walaupun tak lawak.
  15. Jadi insomnia bila hujung minggu. Tak taw kenapa.
  16. Teruja bila dapat cop 'GOOD WORK' bila dapat full mark dalam Chemistry punya quiz. 
  17. Pernah la bercita-cite nak jadi wartawan. Dulu jelahh.
  18. Ada roomate yang sengal.
  19. Dah pernah buat IC 2 kali.
  20. Jadi sangat homesick lepas balik cuti semester yang panjang.
  21. Sangat rindukan zaman sekolah.
  22. Langsung tak boleh tido tanpa selimut.
  23. Dah tiga kali buat blog ni mengalami reincarnation.
  24. Seorang pembahas sekolah.
  25. Sangat sayangkan bantal Chicken Little saya. Mungkin tak boleh tidur tanpanya disisi.
25 person to be tagged :
Minie
Irin
Syakira
Deyla
Anis
Ajla
Dayah
Sam
Kinah
Afeerah
Nisa'
biela
cenoi
acap adnan
Nadia
Faris Idy Razlan
Saufian Fazliman
Hazz
Fatihah Chen
Nashriq
Yika
Ku Azrynna
Yenn
Afi
Akmal

ELAUN VS RESULT

Result & elaun.
Dua-dua nak keluar bulan ni.
Eh , tak. Minggu ni.
Aku harap cepat sikit keluar. Aku dah mula rasa merana ni.
Minggu lepas tengok 23 orang kena tendang.
Risau aku.

Tapii ...
Result tak keluar tak apa , jangan elaun tak keluar sudah.

P/S : Mintak mintak la dapat 4 leper.

Tuesday, November 30, 2010

terasa kot

*beberapa hari selepas Encik Chef merajuk ...

N : Apsal merajuk lama sangat ?
E : Taklah. Mane ada.
N : Dahtu ? Tak text orang kenapa ?
E : Mak masuk hospital. Dah seminggu lebih.
N : =________=" (terdiam). Orang tak taw. Sorry.
E : Takpe. Kamu kan ada exam.


P/S : Hari ni dapat result PSPM. Risau betul macam aku jea yang amik.

Sunday, November 28, 2010

test




dia pun manusia juga lah !


Dalam hidup , macam macam benda akan kita tempuh kan ?
Macam tu jugak la hidup aku kat kolej ni.
Bermacam krisis yang di alami.
Baru baru ni , ada yang bermasam muka , ada juga yang menyumpah seranah rakan sendiri.
Gara gara kesilapan yang pasti dilakukan sebab kita ni manusia.

Kawan kawan , bersabarlahh. 
Dia pun manusia macam kita. 
Takkan sebab dia ketua kita nk expect dia perfect kot.
Kalau nak ikutkan , aku pun marah jugak.
Tapi , kita semua manusia kan ?
Tak lepas dari kesalahan.
Harap korang faham :)

P/S : Buat banyak salah dekat Encik Chef aku.
Sayang , minta maaf. Okayy ?

Thursday, November 25, 2010

# TAG

adakah anda rasa HOT ?
mestilah ! kene letak aikr cond la dalam bilik tutorial ni.

upload wallpaper PC/laptop yang anda gunakan sekarang

cerita pasal gambar nih ?
sebagai satu motivation buat aku :)

kali terakhir makan PIZZA ?
18 Nov. Dengan Hidayah Kamal , Zharif & kakaknya :)

lagu terakhir anda dengar ?
Grenade - Bruno Mars

apa yang anda lakukan selain selesaikan tag ini ?
Berada dalam kelas English untuk review novel PS. I Love You

selain dipanggil nama sendiri,anda dipanggil nama apa ?
Syud & Ylla & Nabila.

tag 5 orang
Syamini Zulkifli
Dalila Mastor
Nabilah Ariffin
Afeerah Ayob
Hanim Ajla

sape orang no.1 ?
Kawan baik saya snce sekolah rendah :)

katakan sesuatu pada orang no.5
Rindu la kat kau :)

No.3 ada hubungan sape ngan sape ?
Tak ingat la. Hari tu ada dengar gosip pasal dia.

bagaimana pulak dengan No.2 ?
Tak taw jugak Kena tny tuan punya badan la.

kata-kata cinta dengan orang No.4
I Love You

berikan 5 fakta tentang orang yang anda tag
saya sayang mereka
mereka terbaik
mereka terhebat
mereka dirindui
mereka buat hidup saya bermakna

tahniah ye ?

Disebabkan aku sudah pulang ke kolej , aku tak dapat lah nak sambung keterujaan aku untuk melihat Asian Games kali ni.
Sebenarnya bukan tak dapat , tapi tahap kemalasan aku untuk berada kat depan tv masa kat kolej ini agak tinggi. Jadi , tak dapat buat pape.
Aku di fahamkan yang Malaysia dah dapat kumpul 8 emas kan ? Tahniah la !
Lagi satu jea cukup sasaran :)
Tahniah tahniah.

Tahniah juga buat kawan kawan aku yang akan keluar daripada kolej ini untuk pergi ke UiTM di seluruh negara.
Semoga korang berjaya kat sana & semoga korang tidak menyesal menukar haluan ni.
Tapi , aku sebenarnya harap korang tunggu result Semester Exam yang lepas sebeelum betulbetul buat keputusan.
Tapi takpe lah , korang dah nekad.
Semoga berjaya !


P/S : Minggu ni busy nak review novel PS. I Love You (:

Saturday, November 20, 2010

aku berdebar , maksudnya ?

Aku sanggup tinggal di rumah sepanjang hari daripada ikut family pegi shopping.
Aku sanggup tinggal di rumah sepanjang hari daripada ikut adik aku pegi BBQ.
Aku sanggup duduk menghadap tv sepanjang hari daripada kemas barang nak balik kolej esok.
Aku sanggup duduk menghadap tv sepanjang hari daripada lunch awal.
Aku sanggup duduk mengahadap tv sepanjang hari dengan satu channel jea.

Hari ini aku sangat bukan sangat dah , tapi TERSANGAT lahh devoted kat Astro ARENA , CH 801 tu.

Semuanya sebab nak tgk team sepak takraw dan jugak badminton.
Aku mengaharapkan emas bagi badminton. Tapi , untuk takraw aku tak berapa yakin sangat sebab aku tengok skill Thailand agak power walaupun aku naaaak sangat Malaysia menang. Aku dah menyampah gila kat team diorang tu yang berlagak sampai tak tahan aku.

Badminton pulak , aku dah yakin diorang boleh menang kat 2nd set.
Tapi bila dah aku tak senang duduk masa nak habis 2nd set , hadoi , boleh pulak diorang pegi extend sampai 3rd set.
Takpe lah korang , bagi jelah dorang rasa cium pingat tu kejap. Nanti , amik lah balik.

p/s : Aku suka pemain takraw jersy nombor 5 tu , dia comel.
Mohd Futra Abd Ghani *^^*

Monday, November 15, 2010

UITM DI HATIKU ?

Hari ni try surf kat UiTM punya website sebab semua orang duk bercerita diorang dapat UiTM. So , aku pun cuba la untuk letak nombor IC aku.

Tapi , tiba - tiba...

*sila tekan untuk gambaran lebih besar ye !

YA ! Aku diterima masuk ke UiTM.
Tapi , aku tak tau lagi la nak pergi or tak.
Sayang jugak nak tinggalkan PMC ni.
Ish , tak taw la aku. Banyak pro & con dia ni.

p/s : Aku sedang melanjutkan pelajaran di Penang Matriculation College.

IM MALAYSIAN & IM NOT A TERRORIST

HARIMAU KU ?
H A R I M A U M A L A Y A

Aku bukan ape , aku rasa bukan aku sorang tapi semua rakyat Malaysia yang menonton match malam tu terkilan gila.

CHINA (3) - MALAYSIA (0)

Kalau tanya aku punca kekalahan , aku akan cakap 'pengadil'.
YA ! KAMU LAH PENGADIL.
BENJAMIN JON WILLIAMS
& aku yakin , ramai yang tengah menyumpah & mencarut kat engkau la Ben.
Bikin panas kot.
Malam tu aku tengok dia kecik besar kecik besar jea.

Cuba bayangkan , 3 kad merah. Apa cerita bro ? Tak pernah aku tengok.
Kad kuning tak yah cakap lah. Tak larat nak kira.
HMM , maksudnya gila dasyat la team Malaysia ni , lagi ganas dari all those premier league.

Aku still tak faham sekali kenapa Safiq Rahim dapat kad merah.
( dah la aku suka gila dia ni ! sengal la kau Ben , tak dapat aku tengok dia main. GRR.)

Tapi , aku puji Malaysia kali ni , even dengan 9 pemain pun masa 1st half kedudukan still 0 - 0.
& Khairul Fahmi dah buat yang terbaik semalam.

Dengan berbekal 8 pemain , memang aku tak harap keajaiban berlaku lah semalam.
Ingat ape , 8 - 11 ? Ingat lawan ngan adik aku ke ?

Tapi , si Ben ni memang lah. He just love those cards.
Especially merah. Korang boleh seacrh kat google pasal dia ni.

CONGRATS BOYS ! Im proud to say that I share the country with you.
Malaysia , good luck for next match with Iran.

p/s : To Rajagobal & the boys , you rawk man. Aku salute korang.

Wednesday, November 10, 2010

boleh ke aku ni ?


Sewaktu aku menulis entry ni , aku masih lagi sedang cuba memasak menu lunch aku.
Haish , aku sedang menunggu ayam masak kicap aku.
& hari ini juga aku mencuba daging black paper.


Alhamdulillah , setelah 2 kali percubaan , akhirnya aku berjaya :)
Mama aku mengapprovekan masakan aku.


Sebelum tu , abah mengesyorkan aku masuk kelas memasak lepas habis belajar ni.
Ada betul jugak. Lemah betul aku ni :(

Ada lagi 10 hari cuti kat rumah. Mungkin , boleh mencuba masakan lain juga.

p/s : Rindu pada daging black paper macik Cafe B.

Tuesday, November 09, 2010

reincarnation

Aku kembali semula menjadi blogger.
Lama tinggal , bukan tak rindu.
Tapi , banyak lagi perkara yang buat aku tak boleh nak berblog dalam masa terdekat dulu.
Now , aku pulang dengan segala yang baru.
Semua post lama aku dah delete , okayy.

p/s : blog ini mengalami 'kelahiran semula'. Harap faham.

Wednesday, January 06, 2010

its you & me ,

THERE'S NO US
(read my lips)

im sorry babyy. u changed a lot.
ive lost u.
im sorry again. im still the old one.
i missed you , the old you.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...